go to theme option > integration > add code to head and add this code

Ako si vybrať doménu

Moje krátke odporúčanie na spoľahlivého providera pre zakúpenie domény.

ZAKÚPENIE DOMÉNY

Ak ste si vymysleli vlastný názov pre svoj web, blog či eshop, tak je najvyšší čas overiť aj dostupnosť domény či je voľná alebo obsadená. Dostupnosť domény si môžete overiť na stránke providera Websupporte, kde si ju môžete aj zakúpiť a parkovať. Ako si overiť doménu? Otvorte si stránku www.websupport.sk  a hneď na úvode si môžete kliknúť svoj názov doméne a overiť či je dostupná.

 

Prečo si zakúpiť doménu vo Websupporte a parkovať ju tam?

Pretože ponúkajú inteligentný a jednoduchý prístup k doméne, kde si viete veľmi jednoducho spravovať DNS záznamy a všetky potrebné nastavenia ohľadne domény. Pracujem už dlhé roky s pomocou Webuspport a musím uznať, že majú kvalitné produkty s 24/7 podporu, ktorá vždy odborne a ochotne poradí.

 

Aké TLD si zvoliť pri doméne? (.sk / .eu / . com / .online …)

Dnes je už na výber veľké množstvo TLD doménových koncoviek. Ako si teda správne vybrať? Je to jednoduché. Ak ponúkate služby v rámci Slovenskej republiky je dobré zamerať sa na doménu .sk, pre zahraničie najlepšie TLD pre konkrétny štát napr.: .cz. Alebo v rámci Európy .eu.

Čo však robiť ak je doménový názov obsadený? Ideálne je nájsť nové alternatívne TLD ako napr. “.online”. Ak ponúkate digitálne služby alebo prevádzkujete eshop, môžete pokojne použiť TLD “.online”. Alebo si môžete vybrať niektoré z iných tld ako sú .net / .store / .space / .company…

Kategórie